Info

Kragujevac formira STARTIT CENTAR

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 10 08 2019

Lokalna samouprava realizovaće projekat „Mreža inovacija Srbije – Startit Centar Kragujevac" uz pomoć bespovratnih sredstava iz budžeta Republike Srbije u iznosu od 20,34 miliona dinara. Startit Centar biće smešten na trećem spratu JP „Urbanizam“.

Ugovor za realizaciju projekta „Mreža inovacija Srbije – Startit Centar Kragujevac će biti zaključen između Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, grada Kragujevca i Udruženja „SEE ICT“. 

Reč je o projektu u okviru Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih centara za 2019. godinu Kabineta ministra, za koji je grad Kragujevac na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Republike Srbije dobio nešto više od 20,34 miliona dinara. 

Kao deo Udruženja SEE ICT, neprofitne organizacije čiji je cilj stvaranje podsticajnog okruženja za tehnološki razvoj, Startit centri su mesta namenjenja deljenju znanja, podsticanju inovacija i širenju inspiracije IT zajednice u Srbiji i svima koji žele da postanu njen deo. 

U Startit centru Kragujevac, koji će biti smešten na trećem spratu JP „Urbanizam“, mladima će kroz konferencije, radionice, treninge i veb portale biti pruženo znanje, veštine kao i kontakti za rad u oblasti preduzetništva zasnovanom na novim tehnologijama. 

Posle zaključenja Ugovora grad će raspisati javnu nabavku za izvođenje radova na adaptaciji izabranog prostora kao i za nabavku opreme neophodne za realizaciju programa.