Info

"Ulice ko švajcarski sir": Nakon pisanja InfoKG-a rupa u ulici Milice Srećković nasuta, ali i privukla pažnju nacionalnih medija (VIDEO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Ponedeljak, 15 11 2021

Nakon pisanja portala InfoKG o ogromnoj rupi koja se proteže čitavom širinom ulice Milice Srećković u Erdogliji, i postavljanja javno brojnih pitanja nadležnima o ovoj, ali i svim drugim kraterima kojih su pune kragujevačke saobraćajnice, nadležni su rupu nasuli. Međutim, ona je samo jedan od primera... Vest o tome koliko je čuveno katastrofalno stanje u kome se nalazi putna infrastruktura u našem gradu privukla je i pažnju nacionalnih medija, te smo jutros sa kolegama televizije Nova S razgovarali na ovu temu. Ulice u Kragujevcu slikovito su uporedili sa švajcarskim sirom. Pun pogodak!

U Kragujevcu je postalo besmisleno baviti se pojedinačnim ulicama, rupama... Bilo koju od njih možemo navesti kao samo jedan od primera niza drugih koje "krase" sve saobraćajnice u gradu, naročito one najprometnije. O prigradu i soskim područjima da ni ne govorimo... Portal InfoKG, podsetimo, uputio je javno nadležnima niz pitanja povodom toga zašto ovi problemi samo njima ostaju "ispod radara", a svim ostalim građanima nemoguće je zaobići ih. Pitali smo ih, između ostalog, kojim se to ulicama oni kreću, kuda vode svoju decu u vrtiće i škole, kuda šetaju, idu na posao i slično, kada tako uspešno zaobilaze i ignorišu udarne rupe i kratere? Opširno na: Imamo nekoliko pitanja za nadležne: Pre svega - MARI LI KO ZA ULICE U GRADU!? (FOTO)

Nakon ovog teksta, rupa u ulici Milice Srećković nasuta je, a ostaje da se vidi da li će biti izuzetak kao predmet kvalitetnog saniranja.

Da se glas o čuvenoj katastrofalnoj situaciji u kojoj su kragujevačke saobraćajnice daleko čuje, svedoči i to što se ova tema našla i u jutarnjem programu televizije Nova S, koja je ugostila našu novinarku Jovanu Mladenović, kako bi zajedno komentarisali gorući problem grada Kragujevca. Naše kolege tačno su konstatovale da su kragujevačke ulice "kao švajcarski sir". 

U nastavku pogledajte prilog iz emisije "Probudi se" koji je emitovan jutros na TV Nova S.

Galerija slika