Info

Kragujevac na kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svet“, naša učenica prvonagrađena na likovnom konkursu

Autor: Jovana Mladenović
15:30 | Sreda, 04 12 2019

Delegacija grada Kragujevca i ove godine učestvovala je na Međunarodnom kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svet“. Ove godine u fokusu su bile teme obrazovanje i dualno obrazovanje. Među radovima koji su na kongresu bili izloženi, prvonagrađen je delo ruku učenice 5. razreda Osnovne škole “Milutin i Draginja Todorović“, Milici Mihić.
 
Za učesnike i nagrađene učenike Međunarodnog likovnog takmičenja na temu „Ja volim Sankt Peterburg“, njihove profesore i direktore osnovnih škola priređen je prijem u zgradi Gradske uprave.

Delegacija grada Kragujevca i ove godine učestvovala je na Međunarodnom kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svet“. Sedmi po redu kongres okupio je kao i do sada veliki broj predstavnika slovenskih zemalja, a u fokusu je bila tema obrazovanje i dualno obrazovanje i u okviru stručne konferencije razgovarali smo i razmenjivali iskustva na tu temu. Ono što je našu delegaciju posebno učinilo ponosnom jesu nagrade koje su osvojili radovi učenika naših osnovnih škola. Prva nagrada pripala je učenici petog razreda Osnovne škole “Milutin i Draginja Todorović“, Milici Mihić, ali i ostali radovi naših učenika visoko su ocenjeni, rekao je predsednik Petrašinović prilikom uručivanja nagrade i diploma.

Reč je o konkursu koji Sankt Peterburg svake godine raspisuje i na koji pristižu radovi iz brojnih zemalja učesnica Kongresa.

žPrijemu su prisustvovale jedna od pobednica prošlogodišnjeg konkursa, učenica  Osnovne škole “19. oktobar“ Anđela Đurđević i njena nastavnica Slavica Đorđević koje su uz podršku grada išle na nagradno putovanje u Sankt Peterburg. Predsednica Aktiva direktora osnovnih škola, Snežana Rajevac, čestitala je ovogodišnjoj pobednici i zahvalila se kolegama na entuzijazmu i predanom radu sa đacima čiji kvalitet iz godine u godinu potvrđuju nagrade i zapaženi razultati na konkursima i različitim takmičenijima.

Likovni konkurs okupio je učenike uzrasta od 8 do 16 godina, a cilj konkursa je promocija kulturno-istorijskog nasleđa Sankt Peterburga, jednog od najlepših svetskih gradova i afirmacija likovnog stvaralaštva mladih.

Galerija slika