Kragujevac obeležava “Maj mesec matematike”

Ponedeljak, 20 Maj 2019 10:00Autor: InfoKGIzvor: RTKFoto:  Printscreen - YouTube/RTV Kragujevac

U okviru manifestacije “Maj mesec matematike”, u Kragujevcu će za učenike osnovnih i srednjih škola do kraja meseca biti organizovano oko 30 radionica radionica i predavanja, piše RTK. 

Radionice i predavanja biće održani u predškolskim ustanovama „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, u Parku nauke, osnovnim i srednjim školama, prostorijama Biznis inovacionog centra, Prirodno matematičkog fakulteta. 

Radionica „Misterija igre“, organizovana je za učenike viših razreda osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Moma Stanojlović“, koji su se, kroz zanimlјive logičke igre, upoznali sa matematičkim problemima. Učesnici radionice su upoznati i sa istorijskim činjenicama o nastanku matematičke logike ili analitike.

Manifestaciju “Maj mesec matematike” organizuje Naučni klub ovdašnjeg Centra za obrazovanje u saradnji sa beogradskim Centrom za promociju nauke. Organizatori su uvereni da kroz ovakve radionice zajedno mogu da stvore bolјe matematičko okruženje, pružajući podršku razvoju mladih talenata i kvalitetu obrazovanja. Na glašavaju i da se na ovaj način bore za budućnost matematičara. 

Izvor: RTK

Najnovije vesti iz ove kategorije