InfoFoto: PU Čili i Vili

Kragujevac obeležava Svetski dan hrane (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Utorak, 16 10 2018

U okviru obeležavanja Svetskog dana hrane, 16. oktobra, pod sloganom “Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”, u Predškolskoj ustanovi “Čili i Vili” održane su radionica i priredba “Zdrava hrana je važna da bi sva deca bila snažna”. Plan je da sutra bude održan defile dece kroz Gradsku tržnicu na Aerodromu, pod nazivom “U susret namirnicama”, a potom i dečji performans u Osnovnoj školi “Mirko Jovanović”. 

Oktobar se obeležava kao “Mesec pravilne ishrane” sa ciljem skretanja pažnje javnosti da pravilna ishrana predstavlja jedan od najznačajnijih zdravstvenih resursa za očuvanje i unapređenje zdravlja. Ovogodišnji Svetski dan hrane, 16. oktobar, obeležava se pod sloganom “Pravilna ishrana - ulaganje u budućnost”, sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu.

U Predškolskoj ustanovi “Čili i Vili” održana je radionica i priredba “Zdrava hrana je važna da bi sva deca bila snažna". 

Mališani će sutra od 11,30 sati prodefilovati kroz Gradsku tržnicu na Aerodromu. Nakon toga, u Osnovnoj školi “Mirko Jovanović” od 12 sati biće održan dečji performans, a tom prilikom biće pripremljeni i zdravi obroci.  

Svetski dan hrane ovdašnji Institut za javno zdravlje obeležava u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Čili Vili", Gradskom tržnicom, Domom zdravlja, Osnovnom školom "Mirko Jovanović", Turističko-ugostiteljskom školom “Toza Dragović", Srednjom medicinskom školom "Sestre Ninković" uz podršku lokalne samouprave. 

U okviru kampanje "Oktobar mesec pravilne ishrane" i obeležavanja “Svetskog dana hrane”, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac, raspisao je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga na temu „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”. Konkurs je deo nacionalne kampanje i namenjen je deci u predškolskim ustanovama i učenicima osnovnih škola na teritotiji Republike Srbije. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane.

Galerija slika