InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Kragujevac u borbi protiv KOMARACA

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Sreda, 01 07 2020

U Kragujevcu će sutra, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, u prepodnevnim satima biti izvedena akcija suzbijanja larvi komaraca, a u večernjim časovima odraslih formi, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Akcija suzbijanja larvi komaraca biće sprovedena u priobalju reka i potoka, Šumaričkog jezera i jezera "Bubanj". Tretiranje larvi komaraca će biti izvedeno uređajima sa zemlje, visokoselektivnim biološkim preparatom, tako da nisu potrebne nikakve posebne mere predostrožnosti.

Suzbijanje odraslih formi komaraca biće sprovedeno u okviru Centralnog gradskog parka Šumarice, obaviće se dezinsekcija komaraca tehnikom toplog zadimljavanja, dok će se tretmani svih ostalih zelenih površina na teritoriji grada Kragujevca (uže gradsko jezgro, jezero Bubanj, jezero Šumarice, Košutnjak, parkovi, zelene površine, travnjaci i sl.) protiv komaraca obaviti tehnikom hladnog zamagljivanja. 

Iz Gradske uprave poručuju da će tretiranje biti izvedeno uređajima sa zemlje, sredstvom koje je bezopasno za ljude, tako da nikakve posebne mere predostrožnosti građana neće biti potrebne, dok se pčelari upozoravaju da budu u pripravnosti, jer preparat može nepovoljno delovati na pčele.