Info

KRAGUJEVAČKA AUTOBUSKA STANICA JE SCENOGRAFIJA ZA HOROR: Smeće, rupe, zgarište I TAKO GODINAMA (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 13 02 2020

Godinama unazad kragujevačka autobuska stanica liči na sve, samo ne na mesto kroz koje iko želi da prođe i vidi ga, a ako se tu zatekne - mora. Decenijske rupe u asfaltu, višegodišnje zgarište ostalo nakon požara u jednom od lokala, gomile smeća i krša, zarđala ograda... Nemoguće je ignorisati, ne zgranuti se, sačuvati točkiće na koferu i ostati suve obuće ako padaju kiša ili sneg. Peroni bedni kao da ste u nekoj palanci od 100 stanovnika, a ne u četvrtom po veličini gradu u Srbiji. Dobrodošli u Kragujevac, ili možda ipak ne?!

Ako ste Kragujevčani, nažalost, na ovaj prizor ste se navikli. Spustite glavu i prolazite, nemate više ni nadu da će se išta promeniti, jer se godinama unazad niko nije setio ni jednu rupu u asfaltu da naspe, a kamoli da stanicu dovede u iole pristojno stanje. 

Ako ste neko ko prvi put dolazi u Kragujevac, možete samo da protrljate oči i uštinete se, pitajući se: "Da li ja ovo sanjam?!".

Podsećamo da je stanica izdata u zakup autoprevozniku "Janjušević" i da se peronska karta, bez ikakvog računa, naplaćuje 100 dinara. Ukoliko zatražite račun, dobićete fotokopirani papirić, nekakvu potvrdicu u pokušaju da ste platili peronsku kartu (vidi u galeriji).

Uostalom, kako fotografije (možemo im bez preterivanja dodati i epitet "uznemirujuće") govore više od 1000 reči, u galeriji koja sledi pogledajte i sami procenite kako vam sve ovo izgleda. Vaše utiske pišite nam u komentarima.

Galerija slika