Info

Kragujevačka policija dobila 34 nova vozila

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 18 09 2017

Vozni park Policijske uprave Kragujevac zanovljen je sa 34 vozila, koja će biti raspoređena, osim u našem gradu, i u Aranđelovcu, Topoli, Rači, Lapovu, Batočini i Kniću. Poslednji put vozni park kragujevačke policije zanovljen je pre 10 godina. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su isporučena policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije. Od toga, kragujevačka Policijska uprava dobila je 34 vozila.  

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović ponosan je što će policajci, koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti, moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu

Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije. Očekujem da se vozila koriste isklјučivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi i svega onoga što im je potrebno za rad”, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da su vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, ali i da su ona samo prvi kontigent automobila koji su nabavlјeni. Najavio je da će do kraja godine vozni park Ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 vozila... Dodaje da će policijski službenici u narednom periodu dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.