Info

Kragujevačka priča: Budžet za 2020. je katastrofalan i nerealan

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Petak, 13 12 2019

Na konferenciji za novinare, koju je danas održala "Kragujevačka priča", govorili su odbornici Zlatko Milanović i Edis Durgutović i kritikovali predlog budžeta za 2020. godinu, opisavši ga katastrofalnim i nerealnim.

„Prihodi i rashodi u budžetu grada Kragujevca moraju da se smanje, niko nije prtiv investicija, ali moramo biti realani i projektovati budžet u skladu sa mogućnostima. Iznos od 1,2 milijarde projektovanih subvenicija za sledeću godinu je katastrofalan ako se uzmu u obzir sve reorganizacije i reforme koje je gradska vast obavljala u prethodnih pet godina. Katastrofalno je i to što nijednom stavkom nije predviđeno finansiranje medija u Kragujevcu, što jasno pokazuje da i posle pet godina Radomir Nikolić nema nameru da poštuje Zakon", rekao je Edis Durgutović.

Zlatko Mianović nadovezao se konstatacijom da je budžet pogrešno projektovan: "Bez razvojnih komponenti, valjanih investicija i ideje za razvoj grada, nema projektovanih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća. Projektovani prihodi od prodaje zemljišta od skoro 3.7 milijardi dinara su neralni jer je vrlo teško prodati zemljište u tom iznosu, s obzirom na to da znamo da gradonačelnik nema pripremljeno zemjište“.

Odbornici „Kragujevačke priče“ su najavili i podnošenje amandmana na predlog budžeta na sedniic koja je zakazana za utorak.