InfoFoto: SPD Radnički

Kragujevački đaci sa eKG karticom BESPLATNO na bazene jednom nedeljno

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 16 07 2019

Kragujevačkim osnovcima i srednjoškolcima, koji poseduju personalizovanu eKG karticu, omogućeno je da se jednom nedeljno besplatno kupaju na otvorenim bazenima, zahvaljujući saradnji Gradske agencije za saobraćaj i Sportsko privrednog društva "Radnički".   

eKG kartica koja je do sada služila samo za prevoz, a koju je izvadilo oko 15.000 učenika u Kragujevcu dobila je i novu namenu. Naime, učenicima ovdašnjih osnovnih i srednjih škola, koji poseduju ovu karticu, omogućeno je da besplatno uživaju na otvorenim bazenima jednom nedeljno do kraja kupališne sezone. 

Sada smo u saradnji sa SPD “Radnički“ pokazali čemu sve može služiti ova kartica. Krenuli smo od najmlađih, odnosno osnovaca i srednjoškolaca, koji će se javiti šalterskom radniku na otvorenim bazenima, pokazati svoju eKG karticu i uređaj će im dozvoliti da se jednom nedeljno očita ta kartica i oni će potpuno besplatno koristiti bazene. Ono što je bitno jeste da ukoliko neko od učenika ima staru legitimaciju neće moći da je koristi, jer želimo da pokažemo da ova beskontaktna magnetna kartica je upravo ono što njima omogućava razne pogodnosti. Naravno, i za ostale građane, korisnike eKG kartice, pripremamo za naredni period brojne pogodnosti”, izjavio je direktor Gradske agencija za saobraćaj, Dušan Obradović. 

Prema Obradovićevim rečima, postoje učenici koji se još uvek nisu prijavili za besplatnu izradu personalizovane eKG kartice, pa ih podseća da to mogu učiniti svakog radnog dana u Gradskoj agenciji za saobraćaj.  

Sportsko privredno društvo "Radnički" je prva firma sa kojom GAS uspostavlja saradnju na ovaj način, pre svega zbog širokog spektra delatnosti koje obavlja.  

Mislim da nema ništa prirodnije do toga da SPD "Radnički" bude prvi koji će proširiti namene eKG kartice. Radnički je do sada obezbedio besplatno kupanje na otvorenim bazenima za vukovce i decu do 7 godina, a od sada smo ovaj ustupak napravili i za osnovce i srednjoškolce koji poseduju personalizovanu eKG karticu“, rekao je direktor SPD "Radnički", Bojan Ilić.  

Iz Sportsko privrednog društva "Radnički" najavljuju da će od jeseni svi građani koji poseduju eKG karticu imati brojne privilegije, od gledanja utakmica do rekareativnih aktivnosti u objektima ovog preduzeća.