Kragujevački "fića" za jubilej: 120 godina Fiata na Salonu u Ženevi, promocja 500L “120th”

Sreda, 06 Mart 2019 14:00Autor: InfoKGIzvor: Novosti

Predstojeći Salon u Ženevi, koji počinje 7. marta, biće pozornica na kojoj će “Fiat” obeležiti 120 godina od osnivanja kompanije. Za jubilej torinski gigant je pripremio specijalne verzije “porodice 500” i to verzije “500”, “500L” i “500 x”, tako da je i model koji se pravi u Kragujevcu dobio priliku da se, na možda najglamuroznijem salonu automobila na svetu – šepuri, pišu Novosti.

Nova Fiat 500 porodica zaokružena je modelom 500 L “120th” koji takođe dolazi sa dvobojnom Tuxedo karoserijom (crno i belo). Ovo još više naglašavaju detalji u mironskoj mat sivoj na branicima, bočnim pragovima i dvobojnim alu-felnama od 17 inča, upotpunjeni sjajno crnom i hromiranom završnom obradom na prednjoj rešetki. Elegancija je prava reč i za ono što se nalazi iznutra, sa sofisticiranom crnom maskom komandne table i ekskluzivnom presvlakom sedišta od sivog platna i ekološke crne kože, koja su još više naglašena bakarnom nijansom šavova i znakom 500.

Fiat 500L “120th” takođe sadrži maglenke, senzore za kišu i sumrak i zadnje senzore za parkiranje kao deo standardne opreme. U posebnim verzijama, kupci mogu da biraju između 1,4-litarskog benzinca od 95 KS sa 6-stepenim manuelnim menjačem, 1,3-litarskog MultiJet turbo dizel motorom od 95 KS sa manuelnim ili dualogic automatskim menjačem, ili 1,6-litarskog MultiJet motora od 120 KS uparenog sa manuelnim menjačem.

Dosta toga se promenilo od tog sudbonosnog dana, 11. jula 1899. godine, kada je osnovana kompanija Societ Anonima Fabbrica Italiana di Automobili – Torino, ali njeno viđenje automobila i povrh svega, načina na koji ga doživljavamo, ostao je nepromenjen tokom svih ovih godina. To je postala jedinstvena osobina ovog brenda širom sveta.

Na sajmu će premijerno biti prikazan novi model Panda Connected by Wind i Tipo Sport sa pet vrata, menjačem, ili 1,6-litarskog MultiJet motora od 120 KS uparenog sa manuelnim menjačem.

Izvor: Novosti

Najnovije vesti iz ove kategorije