InfoFoto: Arhiva - Ilustracija

Kragujevački zdravstveni radnici prvi na ovogodišnjoj listi 50 najmoćnijih

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 04 01 2021

Kragujevački zdravstveni radnici su na prvom mestu liste “50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2020.”, po izboru portala InfoKG i naših čitalaca. Na tom mestu su našli jer se od početka epidemije virusa COVID-19 u Srbiji junački i hrabro bore, pomažu zaraženim pacijentima i spašavaju im živote. Na ovaj način smo želeli da svim zdravstvenim radnicima odamo posebno priznanje i zahvalnost za požrtvovanost u borbi portiv Korona virusa. Zbog toga se na ovogodišnjoj listi, pored velikog broja privrednika, nalaze i rukovodioci zdravstvenih ustanova. 

Portal InfoKG od svog osnivanja, 2015., objavljuje listu 50 najmoćnijih u Kragujevcu. Godinama unazad u saradnji sa našim čitaocima pravimo listu na kojoj su najuspšeniji i najuticaniji pojedinci. S obzirom na to da je Korona virus obeležio 2020. i izmenio nam život u gotovo svim segmentima, ovogodišnja lista se umnogome razlikuje od prethodnih.   

Naime, ove godine na prvom mestu nije pojedinac, već grupa ljudi, tačnije kragujevački medicinski i nemedicinski radnici zaposleni u Kliničkom centru, Domu zdravlja i Institutu za javno zdravlje i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika. Na taj način smo želeli da svim zdravstvenim radnicima odamo posebno priznanje i zahvalnost za požrtvovanost u borbi portiv Korona virusa. Zbog toga se na ovogodišnjoj listi nalaze i rukovodioci zdravstvenih ustanova.   

Ono što smo i ove godine, po tradiciji, uradili jeste da smo na listu uvrstili veći broj privrednika, zbog njihove uloge u društvu, prometa i dobiti koju su ostvarili i želje da promovišemo privatno preduzetništvo.   

Vlasnik kompanije "Agromarket" Dušan Mojsilović je i ove godine na vrhu liste, iako formalno drugi, a to je, između ostalog, jer je promet njegove kompanije gotovo dva puta veći od planiranog gradskog budžeta za ovu godinu. Uz Mojsilovića, tu su i vlasnici “Forma ideale” Vladimir i Nikola Lazarević, generalni direktor kompanije Siemens Mobility u Cerovcu Udo Ajhlinger, direktor fabrike “FCA Srbija” Jovica Jovanović, vlasnik kompanije “Milanović Industries Group – MIND Group” Bratislav Milanović i vlasnik preduzeća “Trnava promet” Bratislav Lazarčević.

Na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2020. su, pored zdravstvenih radnika i privrednika, i sudije, univerzitetski profesori, advokati, političari, ali i po jedna osoba iz sveta sporta i estrade. 

Kompletnu listu 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2020. pogledajte OVDE.