Info

Kragujevčani besni: Pivara prekrivena pepelom (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Petak, 19 10 2018

Stanovnici Pivare, čitaoci našeg portala, požalili su nam se i priložili fotografje o tome da su im, od kako je krenula grejna sezona, dvorišta i ulice prekriveni pepelom. Iz "Energetike", sa druge strane, za InfoKG kažu da oprema za izdvajanje pepela iz dimnih gasova funkcioniše besprekorno.

Naši čitaoci sa Pivare priložili su niz fotografija na kojima se jasno vidi da su im dvorišta i automobili prekriveni pepelom. Kažu da su besni i očajni, te da se ovo dešava od kako je krenula grejna sezona. Fotografije su zabeležene u jutarnjim satima. 

Kontaktirali smo "Energetiku" kako bismo dobili komentar ovim povodom. Iz preduzeća kažu da je "grejna sezona počela posle izuzetno uspešnog remonta i da grejanje korisnicima isporučuju, u skladu sa spoljnom temperaturom, u jutarnjim časovima". 

"Oprema za izdvajanje pepela iz dimnih gasova funkcioniše besprekorno, što se da i vizuelno videti na dimnjaku, a vrše se i svakodnevna merenja od strane Instituta za javno zdravlje Kragujevac. Sa odvozom pepela u ovoj grejnoj sezoni još nismo otpočeli, s obzirom da se radi još uvek o maloj količini, koja se lageruje u za to propisane i izgrađene silose", kažu iz "Energetike".

Uz priloženu galeriju fotografija, ostavljamo vam da sami procenite šta je istina.

Galerija slika