Info

Kragujevčani besni zbog grejanja – Energetika: Nije do nas

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 17 10 2018

Vest da je u Kragujevcu počela grejna sezona kod pojedinih građana izazvala je burnu reakciju, jer tvrde da su im radijatori i dalje hladni i kažu da u Energetici ne govore istinu. Međutim, u kragujevačkoj toplani naglašavaju da što se njih tiče nema prepreka u snabdevanju toplotnom energijom i dodaju da je problem u podstanicama u stambenim objektima za koje su zaduženi upravnici zgrada.  

Odlukom o snadbevanju grada toplotnom energijom, grejna sezona u Kragujevcu zvanično je počela u ponedeljak, 15. oktobra. Iz “Energetike” su juče poručili da zbog neuobičajeno visokih dnevnih temperatura za ovo doba godine, radijatori trenutno neće biti topli tokom čitavog dana, već samo u jutarnjim i večernjim satima.   

Upravo ova vest izazvala je burnu reakciju kod pojedinih građana, koji su ovu objavu na našoj Facebook stranici juče tokom čitavog dana komentarisali. Kragujevčani u komentarima navode da su im radijatori i dalje hladi, a tek po nekima mlaki i tvrde da u “Energetici” ne govore istinu. U nastavku pročitajte neke od komentara sa naše Facebook stranice, koje prenosimo u celosti i verodostojno. 

*Ma da preznojismo se od vrućine koliko greju! U 10h već su hladni, a uveče se smrzavamo! Cele godine plaćamo i za to nema grejna sezona, a ona postoji samo za kada treba da nam,, zagreju" stanove! Svake godine ista pesama jer i usred zime sa minusnim temperaturama radijatori su mlaki. Mnogo pričaju, a malo šta se ispunjava.

*Radijatori topli, a u stanu sedim u dzemperu i prsluku, bas su topli, mislite mlaki, pre bih se ugrejala na plamenu svece, a uvece ne greju, ne pricaju istinu. 

*Energetika je jedina firma koja ne dozvoljava da se iskljuce sa grejanja stanari zgrada. Postavljaju uslove koji nikako ne mogu da se ispune. Mnogo pokvareno.  

*Lazu nas godinama a mi kao ovce u toru blejimo u njihove lazi. Lazovi i prevaranti. Naplacuju drasticno nesto sto mi ne dobijamo. Dokleeee ! Dok ih ne tuzimp za prevare.

*Oni stvarno misle da smo mi debili pa ne znamo šta je toplo,a šta hladno ali zato vrlo dobro znaju da svaki mesec debelo naplate. Teški lopovi....... 

*Samo su ujutru mlaki radinatori, sram vas bilo lopovi!! Sto ne pustate uvece grejanje jos da ustedite malo vam sramota! 

Tragom ovih komentara kontaktirali smo “Energetiku” u kojoj nam je rečeno da od ponedeljak uredno snabdevaju građane toplotnom energijom, a da je zapravo problem u podstanicama u stambenim objektima.  

Što se tiče „Energetike“ svi se uredno snabdevaju toplotnom energijom, nema prepreka ni na jednom pravcu. U dosta zgrada nije pušteno grejanje u podstanicama, a za to su zaduženi upravnici zgrada. Oni treba da provere podstanice, da li su uključene pumpe, sistem napunjen i da ispuste vodu iz celog sistema“, rekli su za InfoKG u kragujevačkoj toplani. 

Ukoliko postoji problem sa podstanicama ili druge vrste u snabdevanju toplotnom energijom, u „Energetici“ kažu da je potrošačima na raspolaganju dispečerska služba, koju mogu kontaktirati pozivom na brojeve telefona: 034/336-238 ili 0800/034-033.