Info

Kragujevčani dva sata čekali kod zubara jer su doktorka i sestra „malo zaspale“, intervenisala i policija

Autor: InfoKG
11:03 | Ponedeljak, 08 02 2021

Kragujevčani kojima je bio potreban stomatolog, prošle nedelje zamalo da ostanu bez pomoći. Lupali su na vrata Zavoda za stomatologiju tražeći uslugu, a tek nakon dva sata dežurna sestra je otvorila i rekla da su ona i doktorka "malo zaspale". Da stvar bude čudnija, sve se dešavalo u popodnevnim satima.

Ivan Majdak je doveo osmogodišnju ćerku zbog velikih bolova u vilici.

„Dovodim kćerku ispred stomatologije i zatičem sliku gde stoje pacijenti ispred vrata, ne u čekaonici. Sa unutrašnje strane su ključevi. Pitam pacijente koji već čekaju, koliko čekaju i da li radi neko, pošto je nedelja? Dobijam odgovor da oni čekaju 20 minuta i da u prostorijama nema nikog. Pokušavamo da lupamo na vrata, da zvonimio na interfon. Pozivam policiju. Policija veoma brzo stiže, za nekih pet minuta. Pokušavaju na isti način da otvore vrata, da lupaju, da idu iza zgrade. Međutim, ne dobijaju nikakav odgovor“, priča ovaj Kragujevčanin.

Majdak i ostali roditelji dece sat vremena okreću telefone odgovornih u Kragujevcu. Saznaju da su, ipak, doktorka i sestra u zgradi.

„Konačno dolazimo do broja glavne medicinske sestre, koja je kod kuće. Na poziv radnicama unutra, dolazimo do toga da se vrata otvaraju i da izlazi medicinska sestra, koja je bila zaključana i daje odgovor na moje lično pitanje: ‘Zašto nam niste otvorile vrata dva sata?’ Ona kaže: ‘Pa šta? Samo smo malo zadremale'“, navodi on.

Majdak naglašava da je zgrada zdravstvene ustanove prošle nedelje bila zaključana od 13:15 do 15:15 časova, a polusatna pauza za stomatološki tim nastupa u 16:30.

Direktor kragujevačkog Zavoda za stomatologiju Zoran Kecojević nije hteo pred kameru N1. U SMS-u je potvrdio da je pokrenut disciplinski postupak i da će doktorka i medicinska sestra biti premeštene na druga radna mesta.

„Smatram da grad od 180.000 ljudi ne zaslužuje da nedeljom, u hitnoj službi, ima jednu medicinsku sestru i jednog doktora. Apelujem na grad Kragujevac, kao osnivača ove ustanove, da se zaposli portir, još jedna medicinska sestra i još jedan lekar da bi adekvatnu pomoć imali i da nam se ovo više ne dešava“, poručuje Majdak.

Kćerka Ivana Majdaka stomatološki je zbrinuta tri i po sata posle dolaska pred vrata Zavoda za stomatologiju u Kragujevcu.

Izvor: N1