InfoFoto: Facebook/Petar Miljković

Kragujevčani mirno protestovali zbog optužbi da su građani krivi za progresiju COVID-a

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 08 07 2020

U Kragujevcu je sinoć održan miran protest ispred zgrade Gradske uprave. Kragujevčani su se okupili spontano kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog najave uvođenja policijskog časa i upiranja prsta vlasti u narod da je svojom nedisciplinom izazvao progresiju Korona virusa, koji je sada u većem zamahu nego u prvom piku.

Nekoliko pripadnika policije u jednom trenutku izašlo je takođe na plato ispred zgrade Gradske uprave, ali kako su Gragujevčani na miran način iskazivali svoje nezadovoljstvo, bez ikakvih incidenata, policija nije imala posla tim povodom. 

Centar zbivanja ipak bio je Beograd, gde su se građani najpre spontano okupili nakon obraćanja javnosti predsednika Aleksandra Vučića u kome je rekao da će od petka do ponedeljka biti na snazi policijski čas, zasigurno u Beogradu, a on bi voleo da bude i u ostatku Srbije, ali će o tome odlučiti Krizni štab. Protest u glavnom gradu trajao je do duboko u noć i prerastao je u obračun građana i policije, a čini se da je izjava o COVID-u bila samo okidač da se skupe razne grupacije nezadovoljne povodom različitih tema.

Miran skup održan je i u Novom Sadu.