InfoFoto: printscreen

Kragujevčani nagrdili "OKO SOKOLOVO": ZA i PROTIV, evo šta ste rekli

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 15 08 2021

Nakon intervjua sa novim direktorom JKP Šumadija Markom Vujnovićem, koji je objavio portal InfoKG, burne i uglavnom negativne reakcije izazvala je najava modernizacije sistema naplate parkiranja u okviru koje Kragujevac dobija takozvano "Oko sokolovo". Sproveli smo anketu među sugrađanima, koji su doslovno nagrdili ovaj potez i naveli brojne argumente u prilog tome šta je preče uraditi u gradu pre uvođenja "oka sokolovog". Jedva da je bilo pozitivnih reakcija. 

U nastavku ćemo preneti utiske naših čitalaca (slični odgovori su objedinjeni)

Najave da će Kragujevac, poput glavnog grada, dobiti svoje "Oko sokolovo" uveliko su uzburkale ovdašnju javnost. Direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović, svestan je da ovo neće biti popularna novina među Kragujevčanima i priznaje da je u Beogradu i sam bio obeležen ovim sistemom. Međutim, uveren je u to da će ovo biti višestruko korisno za Kragujevac: "To je fanstastičan sistem za Kragujevac. Rešiće problem mnogih parkirališta gde su najviše oštećeni građani sa stanarskim kartama. Takođe, uticaće na to da se spreči parkiranje na neobeleženim mestima. U toku je priprema softvera za rad u sistemu "Oko sokolovo", ali u ovom trenutku ne možemo da kažemo kada će početi da funkcioniše. U svakom slučaju, javnost će biti blagovremeno obaveštena".  Ceo intervju čitajte OVDE.

PROTIV Oka sokolovog

- To uvode samo da bi primorali ljude da koriste nefunkcionalnu parking garažu.
- Raspašće se dok vozi našim rupama, pardon ulicama.
- Mnogo ima da se uradi pre oka sokolovog. Ulice u rupama, za periferiju da ne pričamo... Porezi uvećani 30 posto, gde idu te pare? Decu lečimo SMS-om. Parkova za decu premalo, a za bazene i da ne pominjem. Imalo bi još mnogo toga. 
- Sve su uredili. Svi trgovi su kao pod konac, sve česme za primer drugim gradovima, behaton kvalitetan i svuda isti. Ulice se peru svaki dan, smeće odnosi 3 puta nedeljno. Trava ošišana pod konac u celom gradu. Ulice bez rupa, ravne kao pista. Šahte kao tepsija u ravni sa asfaltom. Deponija urađena, a građani razdvajaju otpad. Grad snova. Al nije Kragujevac. Zato oko sokolovo, ali neka snima njih šta rade preko dana i za šta ih plaćamo nesposobne.
- Samo uvode nešto po nešto da bi uzeli pare ljudima.
- Otimanje od naroda! Neka naprave više parkinga i garaže na sprat, a ne da teraju narod na prekršaj pa da kažnjavaju.
- Ovo je čista uzurpacija tuđe imovine jer građani su kupovinom i otkupom stanova kupili i parking mesto, takođe za to plaćaju i uređenje građevinskog zemljišta. Međutim oni to opovrgavaju. U međuvremenu dozvoljavali su i dozvoljavaju gradnju novih zgrada na mestima gde su bile kuće ili prazan prostor, a ulice uske, naravno da nema dovoljno parkinga.
- Imate li obraza, polomismo i noge i točkove, a vi o oku sokolovom.
- Ljudi u selima nemaju vodu, a on ce oko sokolovo. Sramota!
- Imaju pare za oko sokolovom a nemaju za gorivo za nepokretne građane.
- Ja bih to oko sokolovo programirao da skenira rupe i šahte po gradu.

ZA Oko sokolovo

- Konačno. Staju i parkiraju ko gde stigne. 

Kako ste reagovali na nedovoljno korišćenje parking garaže, čitajte ovde: ZA i PROTIV parking garaže: Ovako su se izjasnili Kragujevčani, odgovori mahom negativni i puni dosetki