InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Kragujevčani predložite kandidate za Đurđevdansku nagradu do 1. marta

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Ponedeljak, 05 02 2018

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuća u 2017. godini. Rok za dostavljanje predloga je 1. mart. Iz lokalne samouprave pozivaju sve građane da predlože kandidate za najvrednije priznanje grada Kragujevca.

Đurđevdanska nagrada se dodeljuje pojedincima i institucijama sa teritorije grada Kragujevca za najvrednija dela koja su postala dostupna javnosti u 2017. u oblastima privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera. 

Pravo predlaganja kandidata za Đurđevdansku nagradu imaju sva pravna i fizička lica. Predloge, koji treba da sadrže podatke o autoru i delu koje se predlaže, treba dostaviti u pisanoj formi sa obrazloženjem, najkasnije do 1. marta. Predlozi se mogu dostaviti preporučenom pošiljkom ili neposrednom predajom u kancelariji 205/II u Skupštini grada Kragujevca, radnim danima u periodu od 8 do 14 časova. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 034/306-129.

Lista predloženih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. marta. Ko će od predloženih kandidata dobiti najviše priznanje grada Kragujevca, koje će biti uručeno na svečanoj sednici Skupštine grada, 6. maja, za Dan grada, na Đurđevdan, odlučiće lokalni parlament. Priznanje se uručuje u obliku diplome i novčane nagrade.  

Podsetimo, prošlogodišnji dobitnici Đurđevdanske nagrade za dela koja su postala dostupna javnosti u 2016. su Zoran Petrović za oblast umetnosti, dr  Vladica Stanojević za oblast humanitarnog karaktera i Univerzitetski sportski savez Kragujevac za oblast sporta. 

Đurđevdanska nagrada ustanovljena je 2006. godine, a od tada je dobilo ukupno 66 ljudi i organizacija, koji su u različitim oblastima, ostavili kvalitetne i vredne sadržaje nama, našem gradu i generacijama koje dolaze.