Info

Kragujevčani spakovali kofere: Barselona hit za doček 2016.

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Nedelja, 20 12 2015

Iz godine u godinu sve je više onih koji se odlučuju da prvi januar dočekaju u nekoj od evropskih metropola. Kragujevčani će prve minute 2016. godine mahom slaviti u Barseloni, a biće ih i na trgovima Istanbula, Beča, Praga i Krakova. Za novogodišnje aranžmane treba da izdvojite od 95 do 200 evra.

Sve je više onih kojima prija da sa odabranim dragim ljudima otputuju negde na tri-četiri dana i osete novogodišnju atmosferu velikih evropskih gradova. Domaću muziku, dobro poznate kafane i masovna čestitanja u ponoć rado zamene mirnijom, opuštenijom, ali sigurno spektakularnijom proslavom. Blještavost lampiona, novogodišnje osvetljenje, puni trgovi, spektakularni vatrometi i veseli ljudi različitih kultura deo su atmosfere koju u Kragujevcu ni ove godine nećemo osetiti. Takođe, kada se preračunate, novac neophodan za trodnevni aranžman u Krakovu, Pragu ili Beču sigurno biste potrošili i u Kragujevcu za samo jednu noć, ako ne i više, uzevši u obzir cene dočeka u gradskim kafanama i hotelima, garderobu, frizuru, šminku...

U agenciji "Fly Fly travel" rekli su nam da su bili pozitivno iznenađeni velikim brojem upita za Barselonu i da je ta destinacija definitivno najpopularnija za doček 2016. godine. Sva mesta popunjena su već dve nedelje, a ništa manje ne traži se ni Istanbul i Kragujevčani definitivno nisu zaplašeni nemirima kojima je nedavno pogođena turska prestonica. U "last minutu" na Bosforu tri noći možete provesti i za 199 evra, putovaćete avionom i nećete plaćati nikakve dodatne takse.

Ništa manje nisu popularna ni prednovogodišnja putovanja za pomenute gradove, a dva noćenja sa doručkom u nekom od hotela srednje kategorije možete sebi da priuštite po cenama od 59 do 100 evra.

Sve one, koji ipak nisu te sreće da Novu godinu dočekaju u nekoj od evropskih prestonica, podsećamo da će i kragujevačko nebo u ponoć biti osvetljeno vatrometom.