Info

Kragujevčani u prilici da vide budući izgled Velikog parka (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Petak, 20 05 2016

Kragujevčani će u ponedeljak biti u prilici da prisustvuju prezentaciji i pogledaju kako će izgledati Kreativni Veliki park. Najavljeni novi izgled Velikog parka izazvao je veliku pažnju u javnosti i podelio Kragujevčane na one koji se raduju što će dobiti, takoreći, Central park, i na one koji se oštro protive ovoj ideji smatrajući da ne priliči da ova lokacija postane urbana dizajnirana oaza sa najmodernijim kreativnim sadržajima.

Sadržaje koji Vas očekuju u Kreativnom Velikom parku i njegov budući izgled možete pogledati na OVOM linku.

Park se zanavlja uz pomoć Fondacije "Dragica Nikolić" i beogradskog UG “Nedelja dizajna“, a Kragujevčani su pozvani da priustvuju prezentaciji projekta i uzmu učešće u kreiranju budućeg izgleda Velikog parka na bilo koji način - kao građanin, profesionalac, komšija, ljubitelj parka, predlagač novih standarda ili partner, u okviru projekta Human Cities i daju svoje komentare i predloge.

Prezentacija projekta “Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ biće održana u ponedeljak od 17 do  19sati u zgradi Fakulteta inženjerskih nauka. O mogućim idejnim rešenjima u okviru projekta govoriće Jovan Jelovac, osnivač Beogradske nedelje dizajna i profesor Aleksandru Vuja, ispred arhitektonskog studija DVA, koji će nakon prezentacije odgovarati na pitanja učesnika.

Galerija slika