InfoFoto: Ilustracija - mup.gov.rs

Kragujevčanin preko Instagrama tražio novac za fiktivne poslove u inostranstvu, lečenje i dojave za klađenje

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 12 02 2020

Kragujevčanin Đ. I. (1991) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio više prevara preko društvene mreže Instagram, odnosno da je nudio fiktivne poslove u inostranstvu, tražio novac za lečenje i nudio je dojave za siguran dobitak u kladionicama.    

Osumnjičeni se, u periodu od juna 2019. do februara ove godine, preko lažnih profila na društvenoj mreži Instagram, oštećenima predstavlјao kao vlasnik hotela u inostranstvu i nudio im dobro plaćene poslove.

Takođe, kako se sumnja, on je nakon upoznavanja oštećenih, uglavnom ženskog pola, tražio da uplate novac na račun njegovog rođaka iz Kragujevca za lečenje deteta ili njegovo, jer je, kako je navodio, doživeo saobraćajnu nesreću.

Osumnjičeni je nudio i dojave za siguran dobitak u kladionicama, uzimajući novac i za tu uslugu, koji mu je uplaćivan na ime Stevan Stanić.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, sa oštećenima je stupao u telefonski kontakt preko mreže „Whats-app“ s broja 062/842-9340, a novac su mu uplaćivali na tekući račun u njegovom vlasništvu ili na nalog koji je imao u jednoj kladionici.

Na lažnim „Instagram“ profilima koristio je sledeća imena: „NIKOLANIKOLA989“, „SRSWISSGUY984“, „VICENTE.FELIPE“, „NIKSAYO“,“SVISSJOBS984“ i „YOYONIKSA“.

Osumnjičeni Đ. I. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.