InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija - Arhiva

Kragujevčanin uhapšen zbog likvidacije u Hrvatskoj, "umešao prste" i u surovu egzekuciju u Budvi?

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 26 08 2022

Hrvatska policija identifikovala je osumnjičenog za ubistvo Gorana Vlaovića na Pagu, a reč je o D. T. (28) iz Kragujevca, pišu Novosti

Odmah kako je uhapšen porodica je angažovana advokata Vinka Gulušiju koji je izjavio da će se Tanasković braniti ćutanjem, preneli su hrvatski mediji. 

Kako se sumnja da je reč o mafijaškom obračunu angažovane su i bezbednosne službe Hrvatske, koje treba da utvrde kako se moglo da dogodi da danima na Pagu borave pripadnici raznih zločinačkih klanova, a da ne budu identifikovani. Pretpostablja se da je i likvidacija Gorana Vlaovića nastavak sukoba raznih klanova koji traju godinama, a neki od pripadnika tih mafijaških skupina koriste i hrvatski pasoš.

Ubica sa Paga dovodi se i u vezu sa likvidacijom Minje Šakovića u Budvi. Šaković je bio blizak skaljarcima i ubijen je u starom gradu u Budvi. Ubijen je u lokalu pred brojnim svedocima, kao i jutros Novljanin. Obe žrtve su, prema procenama bezbednosnih službi, bliske škaljarskom klanu, pišu Novosti.

Prema pisanju Blica, Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a danima pre toga navodno je boravio u Podgorici. 

Istražitelji su dobili precizne informacije s kim se Šaković sreo nakon što je stigao u Budvu, šta je radio i gde je boravio. Navodno, u Budvu je stigao oko 15 sati i odmah se u restoranu "The Old Fisherman’s Pub" sreo sa svojim mlađim bratom Novakom, a potom je otišao u restoran "Hemingvej", gde je sedeo sa prijateljem E.R. 

Inspektori su utvrdili da je Šaković, nešto kasnije, sa bratom otišao na bazen hotela "Avala", gde im se oko 18 sati pridružio Đ.I.

Mlađi Šaković tada je otišao kući, a pokojni Milić Šaković i Đ.I. ostali su su na bazenu neko vreme, nakon čega je i Podgoričanin otišao u stan u kom je boravio.

Inspektori sumnjaju da je egzekutoru javljeno da je Šaković oko 22 sata izašao iz stana, zbog čega su i proveravali da li se na snimcima nadzornih kamera sa tog objekta vidi da li ga je neko nadzirao u noći 17. juna.

Vijesti saznaju da ih je taj trag odveo do stana u kom je ubica boravio duže vremena, i iz kog je i ranije nadzirao Šakovića.

Hrvatski mediji navode i da je za D.T. raspisana poternica Crne Gore. 

Izvor: Novosti i Blic