InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija

Kragujevčaninu osumnjičenom za ubistvo na Pagu određen pritvor, porodica ponudila 100.000 € za kauciju

Autor: InfoKG
16:51 | Petak, 26 08 2022

Dušku Tanaskoviću (28) iz Kragujevca, koji se sumnjiči da je juče na ostrvu Pag u Hrvatskoj ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića, određen je jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva, piše Nova.rs. Hrvatski mediji navode i da je odbrana osumnjičenog Srbina za njegovu slobodu nudila kauciju od 100.000 evra.

Kako je za hrvatski Jutarnji list potvrdio Tanaskovićev advokat Vinko Gulišija, on danas nije iznosio odbranu, odnosno odlučio je da se brani ćutanjem.

„Moj klijent je u jako lošem stanju, psihički je loše, zato nije izneo obranu. Sada je bitno da se sprovedu veštačenja, a kad vidimo rezultate, onda ćemo videti kakvu ćemo obranu izneti“, rekao je advokat uhapšenog srpskog državljanima.

Kako portal 24sata saznaje, odbrana Kragujevčanina ponudila je 100.000 evra kao jemstvo za puštanje da se brani sa slobode, ali je sud to odbio.

Podsetimo, Srbinu je nakon saslušanja određen pritvor do mesec dana. On se sumnjiči da je u četvrtak ujutru ispred kluba na Pagu hicem iz pištolja ubio Crnogorca Gorana Vlaovića.

Vlaović je označen kao pripadnik "škaljarskog klana".

Motivi ove likvidacije zasad nisu poznati. 

Izvor: Nova.rs