InfoFoto: Akademija preduzetništva

Kragujevčanka Hristina Lazarević Milošević pobednica velikog finala Akademije preduzetništva

Autor: InfoKG
15:30 | Sreda, 07 06 2023

Kragujevčanka Hristina Lazarević Milošević, farmaceut po struci, osvojila je prvo mesto sa aplikacijom “Izbegni aditive” u finalu Akademije preduzetništva. 

Veliko finale najboljih biznis ideja u okviru treće po redu, besplatne Akademije preduzetništva, održane prethodna tri dana, dokaz su velikog potencijala mladih u našoj zemlji. Od dvanaest talentovanih ljudi, podeljenih u osam timova, koji su vredno učili i razvijali svoje ideje šest meseci, najsnažniji utisak na žiri i publiku ostavila je Hristina Lazarević Milošević iz Kragujevca, farmaceut po struci, osvojivši prvo mesto sa aplikacijom “Izbegni aditive”. Aplikacija je namenjena svim potrošačima i konzumentima hrane i pića, s ciljem da im pruži lako dostupne informacije o aditivima koji se nalaze u namirnicama na našem tržištu.

Aplikacija “Izbegni aditive” je rezultat mog rada i predanosti, a namenjena je svima koji žele da budu informisani o aditivima u hrani i piću koje konzumiraju. Već smo ostvarili izuzetan uspeh, sa trenutnih 50 hiljada korisnika koji je aktivno koriste. Njena popularnost proširila se na čak 173 države širom sveta. Ovih šest meseci sam sa stručnjacima iz različitih oblasti učila i odmah primenjivala znanje na razvoj biznis modela”, istakla je Kragujevčanka Hristina Lazarević Milošević.

Hristina Lazarević Milošević iz Kragujevca, Mladen Bogešić iz Subotice koji je drugoplasiran sa idejom uzgoja visoko energetskog zasada miskantusa, hibrida trske koja se koristi za dobijanje toplotne i električne energije, kao i papira i građevinskog materijala i Jelena Krstić, poznatija kao Mamasita, iz Beograda, inspiracija su za buduće mlade preduzetniike jer su pokazali da se istrajnošću, znanjem i strašću mogu ostvariti fantastični rezultati.

Akademija preduzetništva, realizuje se u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture, a pod pokroviteljstvom NCR kompanije, u okviru projekta “Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj”. Osmišljena je kao podrška mladim ljudima koji žele da pokrenu ili unaprede svoj posao ili ideju. Kroz intenzivne edukativne sesije, mentorski rad i razmenu iskustava, učesnici Akademije preduzetništva stiču znanja, veštine i samopouzdanje neophodno za uspešno vođenje svog biznisa. Osim toga, Akademija im omogućava pristup mreži vrhunskih stručnjaka i mentora iz poslovnog sveta, što im pruža dragocenu podršku i usmerenje. U skladu sa ciljem da se podstakne inovacija, kreativnost i preduzetnički duh, Akademija organizuje takmičenje kao krunu programa i pruža priliku učesnicima da pokažu svoje ideje, talente i sposobnosti pred stručnim žirijem i širom publikom, a najbolji osvoje mentorstvo ali i finansijsku podršku.

Akademija preduzetništva je postala nezaobilazna platforma za stvaranje i unapređenje poslovnih ideja i planova, pružajući podršku mladim preduzetnicima u ostvarivanju njihovih snova. Za sve zainteresovane mlade ljude koji žele da se pridruže ovom izuzetnom programu, konkurs za IV Akademiju preduzetništva biće održan krajem decembra ove godine.