Info

Kragujevčanka razbija stereotipe: Vozi kamion za odvoženje smeća (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 03 05 2021

Stereotipe o podeli poslova na muške i ženske razbija Jovana Jokićević iz Kragujevca. Ona vozi kamion za odvoženje smeća u Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija“ i svakodnevno sa svojim kolegama održava grad na Lepenici čistima.

Retkost je videti ženu kako upravlja kamionom. U Kragujevcu imamo jednu takvu, koja ni manje ni više vozi kamion smećar. Ona je dvadesetosmogodišnja Jovana Jokićević, majka trogodišnje devojčice, a podršku joj pruža i muž, koji je takođe vozač. Jovana od februara radi na odvoženju smeća i jedina je dama među vozačima u Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija“.  

Nažalost, žene računaju za loše vozače. Imala sam tu sreću da prihvate mene kao ženskog vozača. Kolege mi ugađaju iskreno, tu su uvek kad treba i prija”, izjavila je radnica JKP „Šumadija“, Jovana Jokićević.    

Kolege za nju imaju samo reči hvale. 

Svako ima pravo da radi ono što želi, tako da i ona ima tu istu šansu. Navikli smo se već na nju, stvarno je ok čovek”, rekao je radnik JKP “Šumadija“, Nikola Spasić. 

Koleginica je odlična. Završavamo sve poslove u najboljem redu”, kaže radnik JKP “Šumadija“, Nemanja Mitrović.

To potvrđuju i Jovanini poslodavci, koji kažu da sve poverene zadatke obavlja profesionalno i odgovorno. 

Ova Kragujevčanka sa osmehom na licu nastavlja sa svojim kolegama da održava grad čistim. Ne haje na dobacivanja pojedinih nervoznih vozača, a kaže da zna da ih bude uglavnom kada je gužva u saobraćaju.

Galerija slika