InfoFoto: Privatna arhiva

Kragujevčanka sa koleginicama sa FON-a predstavlja region u finalu svetskog takmičenja u Parizu

Autor: Branko Vukašinović
13:15 | Sreda, 10 04 2019

Kragujevčanka Ivana Stanić, studentkinja četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, sa koleginicama Aleksandrom Rakić i Minom Stanković, plasirala se na Svetsko takmičenje “L'oreal Brandstorm” koje će biti održano 23. maja u Parizu. Plasman su obezbedile pobedom na istoimenom regionalnom takmičenju, u konkurenciji 10 timova, koje je održano u Zagrebu.   

Ivana će sa svojim koleginicama sa fakulteta predstavljati čitav region u globalnom finalu jednog od najvećih studentskih takmičenja. 

Ovo je jako značajno takmičenje za nas, s obzirom na to da smo imali priliku da predstavimo jako inovativnu ideju kojom ćemo ceo region predstavljati na takmičenju u Parizu. Ovo će biti jedinstvena prilika da steknemo nova iskustva i upoznamo ljude iz čitavog sveta”, izjavila je za InfoKG Ivana Stanić.  

S obzirom na to da je tema takmičenja zdravlje kože, Ivana je sa svojim koleginicama sa fakulteta osmislila masku koja identifikuje probleme na koži, kao i mobilnu aplikaciju u kojoj korisnici dobijaju izveštaj. Kragujevčanka Ivana Stanić kaže da je cilj ovog inovativnog rešenja da se na vreme otkriju problemi na koži i preventivno deluje. 

Studentkinje FON-a će ukoliko pobede na ovom svetski poznatom takmičenju koje okuplja 46 zemalja širom sveta u glavnom gradu Francuske, kao nagradu dobiti tromesečnu praksu u najvećem svetskom startup kampusu, Station F, u Parizu.