Kragujevcu 4,5 miliona za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Utorak, 24 Septembar 2019 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, Kragujevac je dobio grant od 4,5 miliona dinara za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja. 

Kragujevac je jedna od 20 lokalnih samouprava u Srbiji kojoj su opredelјena sredstva za unapređivanje koordinacije i saradnje u pružanju usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”. Ugovore je u Klubu poslanika u Beogradu uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, a u ime grada Kragujevca ugovor o saradnji potpisao je član Gradskog veća za obrazovanje, Nedelјko Manojlović.

Projekat je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uz podršku Svetske banke, a cilј je unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu od rođenja do 6,5 godina, naročito za decu iz društveno osetlјivih grupa. Dobiti od ovakvog projekta imaju sva deca predškolskog uzrasta i njihove porodice, predškolske ustanove, lokalne zajednice i institucije državne uprave u čijoj nadležnosti je predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, rekao je Manojlović. 

Partneri grada Kragujevca na ovom projektu su predškolske ustanove “Đurđevdan” i “Nada Numović”, Dom zdravlјa, NVO “Romanipen” i Centar za socijalni rad “Solidarnost”.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f