Info

Kragujevcu od države 30 miliona: Nova vozila za Dom zdravlja, opremanje kuhinja vrtića

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 28 08 2018

Gradu Kragujevcu iz republičke kase uplaćena su sredstva u iznosu od oko 30 miliona dinara, na ime sufinansiranja mera popilacione politike. Između ostalog, Dom zdravlja dobiće nova vozila, biće opremljene kuhinje pojedinih gradskih vrtića i rekonstruisano odmaralište na Kopaoniku.

Za sufinansiranje mera populacione politike biće izdvojeno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava koje će koristiti 61 opština u Srbiji, od čega Kragujevac nešto više od 30 miliona.

Predstavnici Ministarstva bez portfelja zaduženi za demografiju i popoluacionu politiku potpisali su ugovor sa Gradom Kragujevcem, opštinama Aranđelovac, Knić i Rača.

U sklopu mera populacione politike koje sprovode jedinice lokalne samouprave u Srbiji za 2018. godinu, gradu Kragujevcu uplaćena su sredstva od preko 30 miliona dinara, za realizaciju određenih mera demografske politike, u kojima će grad učestvovati sa 20 odsto.

Najviše novca u tom projektu nadležno ministarstvo namenilo je za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova i igrališta. Grad Kragujevac je dobio najviše sredstava. 

Kroz programe mera demografske politike u Kragujevcu, Dom zdravlja će dobiti tri nova vozila, vage i inhalatore. Biće opremljena kuhinja vrtića "Bambi" i "Kolibri. Izvodiće se i radovi na vodosnabdevanju u školi "Prota Stojan Popović" u Čumiću, rekonstrukciji odmarališta na Kopaoniku i biće realizovana škola sporta "Talenat nema cenu" - fudbalski treninzi za decu obolelu od dijabetesa.

U toku su javne nabavke za realizaciju pojedinih programa.