Info

Krao novac od nepažljivih kupaca, otimao novčanike, pokušao da obije Poštu

Autor: Jovana Mladenović
14:26 | Četvrtak, 24 01 2019

Mladić iz Kragujevca, A. M. (1997) uhapšen je pod sumnjom da je izvršio više krađa tako što je obio kuću, oteo sugrađanki novčanik na ulici, ukrao novac od kupca koji je plaćao račun, a čak i pokušao da obije Poštu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A. M. (1997) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je na području ovog grada, izvršio tešku krađu na naročito drzak i bezobziran način, krađu, tešku krađu i krađu u pokušaju, saopštio je ovdašnji MUP.  

Sumnja se da je on, 21. januara ove godine, obio podrumske i pomoćne prostorije jedne porodične kuće i ukrao predmete od bakra u vrednosti od 43.000 dinara.

Takođe, A.M. je, kako se sumnja, 19. januara ove godine, na ulici u Kragujevcu, prišao sugrađanki sa leđa i istrgao joj novčanik iz kojeg je oduzeo novac i pobegao.  

On se tereti i da je 6. januara, u jednoj radnji u Kragujevcu, iskoristio nepažnju kupca dok je plaćao račun i sa pulta radnje ukrao 11. 000 dinara. 
 
Takođe, sumnja se da je A. M. upotrebom fizičke snage i podesnog alata, pokušao da nasilno uđe u  prostorije Javnog preduzeća "Pošta Srbije" u Kragujevcu, ali nije uspeo.  

Osumnjičenom je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.