Info

Krater u asfaltu - nikakva novost! Kragujevčani se sa njima i zbližili, pratimo njihov rast i razvoj (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:20 | Nedelja, 17 05 2020

Ako bi nadležni rešili da propisno obeleže sve udarne rupe po ulicama i putevima na teritoriji grada Kragujevca, verovatno bi gradska kasa bila ispražnjena do poslednjeg dinara samo za nabavku signalizacije. Mi smo se sa našim kraterima u asfaltu nekako i saživeli, zbližili, pratimo njihov rast i razvoj.

Naša ekipa zabeležila je samo jedan od kratera kojima je "prošaran" kragujevački asfalt. "Napunila nam rupa godinu dana, fino napreduje", dobacuje nam meštanin koji se zatekao tu. Ove fotografije nisu nikakva ekskluziva, nikakva novost, nažalost svih građana četvrtog po veličini grada u Srbiji, negdašnje prestonice, danas grada koji se može pohvaliti samo onim što nema - asfalt, uličnu rasvetu, vodu u prigradskim naseljima...

"Pazi, rupa!", to je već mantra za kragujevačke vozače, a ne upozorenje. Mi smo se sa našim kraterima u asfaltu nekako saživeli, zbližili, pratimo njihov rast i razvoj.

Kako nikakvog upozorenja na udarne rupe nigde i nema, građani se često dovijaju kako znaju i umeju, o čemu smo mnogo puta pisali, pa kao znak opasnosti služe motke sa platnom, badnjaci, granje, čak i saksije cveća. Ako smo asfalt izgubili, makar nismo vrcavost duha, ali da nije tragično, bilo bi smešno.

Pišite nam u komentarima koje su vaše "omiljene" rupe u asfaltu, kako je u vašem naselju...