Info

Kulinari opet zablistali: 11 medalja i dva pehara za mladi takmičarski tim

Autor: Jovana Mladenović
11:24 | Četvrtak, 08 06 2017

Među više od 300 takmičara iz 20 država sveta na Međunarodnom takmičenju "Niški zlatni kotlić 2017", zablistali su kragujevački kulinari koji su osvojili 11 medalja i dva pehara.

Sa takmičenja održanog od 2. do 4. juna u Nišu, u Kragujevac je stiglo 9 zlatnih i dve srebrne medalje, te dva šampionska pehara - za najboljeg kuvara juniora i najbolji juniorski tim. "Niški kotlić" je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Tim iz Kragujevca su činili Milan Stevanović, Dušan Živković, Đorđe Milić, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom asocijacije i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

Kulinari iz više od 20 država nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama, trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja...

“Oduševljeni smo postignutim rezultatima. Ovo je veliki uspeh. Naš takmičarski tim je skoro potpuno podmlađen i još uvek nije dobro uigran. Takmičari koji su činili prethodni tim su većinom otišli na rad u inostranstvo i postali šefovi kuhinja, ali to je glavni zadatak naše asocijacije", rekao je Vujadinović. "Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari. Međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale", nadovezao se mentor i profesor kuvarstva Vladimir Arsenijević.