Info

Kupljene droge pokušao da se reši bacanjem kroz prozor, kod dilera pronađena municija za automatsku pušku

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 18 09 2019

Kragujevačka policija lišila je slobode M. N. (1982) zbog posedovanja droge i municije za automatsku pušku, kao i A. B. za koga se sumnja da je neposredno pre hapšenja od M. N. kupio marihuanu. Oni su zatečeni u automobilu, a paketića opojne droge pokušali su da se reše bacajući ga kroz prozor.

M. N. iz okoline Kragujevca sumnjiči se da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je drugi uhapšeni, A. B. osumnjičen za neovlašćeno držanje opojnih droga.

A. B. se sumnjiči da je bacio kroz prozor paketić marihuane, nakon što je policija zaustavila automobil marke Ford u kome su bila dvojica osumnjičenih. Sumnja se da je M. N. prethodno prodao paketić marihuane A. B. 

U prtljažniku Forda policija je pronašla oko 40 grama marihuane, a u vozilu Pasat, koji je vlasništvo A. B., još oko 12 grama.  

Pretresom domaćinstva M. N. na periferiji Kragujevca pronađene su stabiljke indijske konoplje, oko 30 grama sasušene marihuane i vagica za precizno merenje.  

Takođe, pronađena su i 22 metka za automatsku pušku, pa se M. N. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.