Info

Lažnim pečatom kragujevačke banke overavao naloge za uplatu taksi za registraciju vozila

Autor: Jovana Mladenović
16:22 | Četvrtak, 13 09 2018

U akcijama hapšenja po Srbiji, sprovedenim u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, uhapšen je, među 14 osoba, D.B. koji se sumnjiči da je falsifikujući naloge za uplatu taksi za registraciju vozila, koje je overavao lažnim pečatom i potpisom jedne kragujevačke banke, oštetio budžet Republike Srbije za 304.628 dinara.  

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, na teritoriji Beograda, Zaječara, Niša, Novog Pazara, Prijepolja, Kragujevca, Požarevca, Smedereva, Sombora, Sremske Mitrovice i Subotice uhapsili su 14 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 24 lica.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od 2015. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije i druge privredne subjekte i fizička lica oštetili za oko 730.000 evra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Aranđelovcu, uhapsili su D. B. (1968) osumnjičenog da je falsifikujući naloge za uplatu taksi za registraciju vozila oštetio budžet Republike Srbije za 304.628 dinara.  

Osumnjičeni se tereti da je od oktobra 2016. do februara ove godine, falsifikovao naloge za uplatu taksi za registraciju vozila za 25 osoba sa područja opštine Aranđelovac, koje je overavao lažnim pečatom i elektronskim potpisom jedne banke iz Kragujevca.

Sumnja se da je na taj način doveo u zabludu lica koja su plaćala takse i referenta na saobraćajnim dozvolama Policijske stanice Aranđelovac da im izda važeće dozvole.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela prevara, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i navođenje na overavanje neistinog sadržaja, D. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.