Info

Lokalni parlament zaseda sutra: Odbornici odlučuju o ...

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 23 06 2022

Redovna sednica lokalnog parlamenta, 18. po redu, biće održana sutra od 9 sati u Skupštini grada. Jedna od važnih odluka koja će se naći pred odbornicima je Predlog odluke o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju. 

Država podiže starosnu granicu za žene do 45. godine, a grad automatski podiže starosnu granicu za žene na 47 godina. Pored toga, biće izmenjena i stavka u toj odluci koja se odnosi na to da neko mora biti građanin Kragujevca najmanje tri godine da bi ostvario pravo na ovu pomoć. Sada se taj rok smanjuje na godinu dana”, rekao je zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović.

Na dnevnom redu će se naći i predlozi odluka o prisutupanju izradi Programa zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca za period od 2023. do 2033. godine, kao i o usvajanju petogodišnje Strategije razvoja međunarodne saradnje grada Kragujevca.

Menja se i dopunjuje Odluka o preuzimanju prava i dužnosti nad Narodnom bibliotekom “Vuk Karadžić“, a odbornici će se izajšnjavati i o statutima javnih komunalnih preduzeća, izmenama i dopunama godišnjih programa poslovanja javnih preduzeća i privrednih društava.

Pred odbornicima će se naći i izveštaj o radu Apotekarske ustanove Kragujevac za prošlu godinu, kao i izmene finansijskih planova ustanova kulture za ovu godinu.