InfoFoto: Blic

Lomljenje česnice u Kragujevcu: Veljko izvukao zlatnik, Vitomir zlatno srce (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 08 01 2019

Povodom Božića u Kragujevcu je po drugi put organizovano javno lomljenje česnice na Trgu kod krsta. Zlatnik je ove godine izvukao trinaestogodišnji Veljko Savić, a zlatno srce pedesetdvogodišnji Vitomir Ratković.  

Uz blagoslov Episkopa šumadijskog Jovana, javno lomljenje božićne česnice na Trgu kod krsta, drugu godinu zaredom, organizovali su Hotel “Kragujevac”, zlatara “Vitošević” i pekara “Jevtić”. U božićnoj česnici, prečnika 1,2 metra, nalazili su se zlatnik i zlatno srce, kao i kukuruz, pšenica i dren.

Zlatnik je izvukao trinaestogodišnji učenik specijalnog matematičkog odeljenja Prve kragujevačke gimnazije, Veljko Savić.

"Veoma sam ponosan na sebe. Nisam stvarno očekivao, ali se ispostavilo da sam uspeo da ga pronađem i stvarno mi je drago. Sačuvaću ga", rekao je Veljko Savić. 

Zlatno srce izvukao je pedesetdvogodišnji radnik Vitomir Ratković. 

"Zlatno srce za zdravlje, veselje i ljubav", poručio je Vitomir Ratković. 

Podsetimo, javno lomljenje česnice na Trgu kod krsta prvi put je održano prošle godine, a organizatori su se na ovaj korak odlučili jer se godinama unazad u drugim gradovima Srbije na trgovima lomi česnica, pa su želeli da tako bude i u Kragujevcu. Zlatnik je prošle godine pronašao Zlativoje Vesović, a zlatno srce Marina Stefanović. Opširnije ovde: NESVAKIDAŠNJA PRIČA: Pojavio se ZLATIVOJE pronalazač ZLATNIKA iz česnice.

Galerija slika