InfoFoto: yt/wantingawinner

LUTRIJA ZA VAKCINISANE - Evo šta su nagrade i kako se prijaviti

Autor: InfoKG
08:48 | Četvrtak, 22 07 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da broj građana koji se vakcinišu nije dovoljan i da rastom broja novoobolelih situacija neće biti zabrinjavajuća za nedelju - dve, ali da će biti "za mesec i po dana", najavljujući kao stimulativnu meru uvođenje lutrije.

Ovom modelu već su pribegle neke evropske zemlje poput Poljske koja je za lutriju za vakcinisane opredelila fond od preko 5 miliona eura. Nagrade za srećne dobitnike kreću se u rasponu od 45 eura do čak 230.000 eura, a tu su i robne nagrade poput električnih trotineta i automobila. 

Američka savezna država Ohajo opredelila je milion dolara nedeljno za nagradni fond, u nagradnoj igri mogu da učestvuju svi punoletni građani koji su primili barem jednu dozu vakcine protiv Covida 19. Ukupno je za ove svrhe opredeljeno 5 miliona dolara.  Za mlađe od 18 godina koji su se vakcinisali predviđene su nagrade u vidu pune školarine za četvorogodišnje studije. 

Za sada najizdašniji nagradni fond priprema je američka savezna država Njujork. Guverner Endru Kuomo objavio je da će svi vakcinisani dobiti svojevrsnu greb-greb srećku sa nagradama u rasponu od 20 do čak 5 miliona dolara. 

Srbija je poslednja u nizu država koja bi mogla da pribegne ovom modelu promovisanja  vakcinacije.

22. jul

Država priprema paket mera kako bi podstakla veću vakcinaciju, a kako saznaje Blic, Vlada i Krizni štab žele, pre svega, da stimulišu cepljenje mladih od 18 do 30 godina zbog čega razmišljaju da od 1. avgusta uvedu nagradnu igru, besplatne karte za utakmice i koncerte, vaučere za kupovinu i putovanja, ali i dopunski ispitni rok za vakcinisane…

19. jun

Prema nezvaničnim saznanjima medija glavna premija će biti stan u Beogradu i automobili Fijat 500 L, a pored ove dve vredne nagrade nagradni fond će činiti i više hiljada drugih, poput vaučera za putovanja, robnih nagrada…

Razmatraju se dve opcije za učestvovanje u lutriji - ili će se slati koverte sa potvrdom o vakcinaciji pa će srećni dobitnici biti određeni javnim izvlačenjem, ili će serijski brojevi sa sertifikata biti loz, što je prema našim saznanjima izglednija opcija.

Cilj nagradne igre je da se ljudi motivišu da prime vakcinu, kako bi se okončala pandemija izazvana korona virusom.

 
Izvor: slobodnaevropa.org/InfoKG