InfoFoto: Privatna arhiva

Mala Željana stigla u Jordan na lečenje (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 12 03 2021

Mala Kragujevčanka, četvorogodišnja Željana Arizanović, kojoj tumori u predelu leđa pristiskaju brojne organe, pa i pluća, zbog čega otežano diše, jutors je stigla na lečenje u Aman glavni grad Jordana. 

Željana se od svojih godinu i po dana bori sa opakom bolešću. Ona boluje od težeg oblika neurofibromatoze TIP-1 i skolioze. Naime, ima tumore u predelu leđa koji joj pristiskaju brojne organe, pa i pluća, zbog čega otežano diše. 

Novac za njeno lečenje se od početka ove godine prikupljao posredstvom fondacije “Budi human”, ali i organizovanjem brojnih humanitarnih akcija. Cifra od 130.000 evra je prikupljena početkom ovog meseca i Željana je sinoć sa svojim rodteljima otputovala na lečenje. 

Prvobitno je bio plan da Željana bude operisana u Turskoj, ali je porodica dobila ponudu da intervencija bude obavljena u Jordanu i za to su se na kraju odlučili.  

Stigli smo rano jutros u hotel koji se nalazi u blizini klinike The King Hussein Cancer Center, gde će Željana biti na lečenju. U ovoj klinici će od nedelje Željani raditi sve analize i kada se sve to završi odrediće kada će joj raditi operaciju. Ne znamo kada će to tačno biti, možda bude za tri do šest meseci, ali smo daljeg u Joradnu. Nadamo se najboljem“, rekla je za InfoKG Željanina mama Milica Arizanović. 

Dodaje da Željanu u Kragujevcu željno iščekuju brat i sestra da se što pre vrati sa lečenja, kako bi se ponovo igrali sa njom. 

Porodica Arizanović se još jednom zahvalila svim ljudima dobre volje, koji su pomogli da Željana ode na lečenje.

Galerija slika