Info

MALAC GENIJALAC Strahinja Vasović osvojio treće mesto na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 13 06 2018

Kragujevački “Malac genijalac” Strahinja Vasović osvojio je treće mesto na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, u konkurenciji od 1.200 svojih vršnjaka, koja je održana u Sava centru u Beogradu.  

Međunarodna olimpijada u mentalnoj aritmetici tradicionalno privlači veliko interesovanje učesnika i javnosti, zahvaljujući atraktivnosti koje donosi nadmetanje u mentalnim veštinama. Na ovogodišnjoj Olimpijadi učestvovalo je 1.200 takmičara iz petnaestak evropskih zemalja, uzrasta od 5 do 12 godina. Od toga broja, 30 mališana je bilo iz kragujevačke Škole mentalne aritmetike “Malac genijalac”. 

Takmičari su na Olimpijadi morali da brzo izračunaju tačan rezultat isključivo napamet, bez ikakvih pomagala. U kragujevačkoj Školi mentalne aritmetike “Malac genijalac” ponosni su na to što je njihov polaznik Strahinja Vasović osvojio treće mesto na ovoj prestižnoj manifestaciji. 

Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac” organizator je Olimpijade u mentalnoj aritmetici, koja predstavlja najveće takmičenje ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Polaznici škola “Malac genijalac” rade po japanskom HIKARI metodu, jedinstvenom u Evropi. 

“Organizacija Olimpijade predstavlja veliku čast i priznanje za školu “Malac Genijalac”. Njeno održavanje dolazi kao kruna uspešnog rada i sjajnih rezultata koje su naši takmičari ostvarili na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u mentalnom računanju u Bazelu, sa kojeg su doneli čak 5 medalja”, kažu u Školi mentalne aritmetike “Malac genijalac”.

Ukoliko želite da i vaša deca savladaju ovu tehniku, Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac” upisuje nove polaznike u Kragujevcu. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona: 060/130-61-63 i 066/622-22-02, kao i posredstvom sajta malacgenijalac.com ili Facebook stranice Malac genijalac Kragujevac.

Galerija slika