InfoFoto: Printscreen/RTK

Mali maturanti polagali KOMBINOVANI TEST, objavljena REŠENJA

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 19 06 2020

U okviru male mature 1.756 kragujevačkih osmaka danas je polagalo kombinovani test, a rešenja možete pogledati OVDE. Na ovaj način, budući srednjoškolci su završili sa polaganjem male mature, jer su u sredu polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a juče iz matematike. Rešenja ovih testova pogledajte OVDE i OVDE.

Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u utorak, 23. juna, a konačni u nedelju, 28. juna.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 29. i 30. juna od 8 do 15 časova. 

Raspored učenika po školama biće objavljen 7. jula, dok je upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu planiran za 8. i 9. jul.

Lista želja sa odabranim školama u drugom upisnom krugu predaje se 8. jula, dok 10. jula izlazi raspored učenika po školama, a za 11. jul je predviđen upis učenika u srednju školu. 

Inače, mali maturanti zbog situacije sa Korona virusom testove nisu rešavali kao do sada u školskim salama, već po devet njih je bilo raspoređeno po učionicama, uz poštovanje svih preporučenih mera. 

Iz kragujevačke Školske uprave su rekli da je ove godine novina to što se testovi skeniraju i pregledaju kompjuterski u Beogradu. Dodali su i da zadatke otvorenog tipa pregledaju profesori, ali ne iz matičnih, već iz drugih školskih uprava.

* Rešenja testova preuzeta sa sajta RTS-a.