InfoFoto: Printscreen/RTK

Mali maturanti polagali MATEMATIKU, objavljena REŠENJA TESTA

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 18 06 2020

U okviru male mature 1.756 kragujevačkih osmaka danas je polagalo matematiku, a rešenja ovog testa možete pogledati OVDE. Budući srednjoškolci su juče polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra ih očekuje kombinovani test iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. 

Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u utorak, 23. juna, a konačni u nedelju, 28. juna.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 29. i 30. juna od 8 do 15 časova. 

Raspored učenika po školama biće objavljen 7. jula, dok je upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu planiran za 8. i 9. jul.

Lista želja sa odabranim školama u drugom upisnom krugu predaje se 8. jula, dok 10. jula izlazi raspored učenika po školama, a za 11. jul je predviđen upis učenika u srednju školu. 

Inače, mali maturanti zbog situacije sa Korona virusom testove ne rešavaju kao do sada u školskim salama, već po devet njih je raspoređeno po učionicama, uz poštovanje svih preporučenih mera. 

Iz kragujevačke Školske uprave poručuju da je ove godine novina to što se testovi skeniraju i pregledaju kompjuterski u Beogradu. Dodaju i da zadatke otvorenog tipa pregledaju profesori, ali ne iz matičnih, već iz drugih školskih uprava. 

* Rešenja testa iz matematike preuzeta sa sajta RTS-a.