Info

Mali maturanti polagali SRPSKI JEZIK, objavljena REŠENJA testa

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Sreda, 23 06 2021

U okviru male mature danas je oko 1.700 kragujevačkih osmaka polagalo test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Objavljena su rešenja ovog testa, koja možete pogledati OVDE. Buduće srdnjoškolce sutra očekuje test iz matematike, dok će u petak rešavati kombinovani test iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije.

Ministarstva prosvete saopštilo je da je izlaznost na ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema pristiglim podacima iz školskih uprava 98,55 odsto. 

Dodali su da nisu dobili povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura, ali i dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita.

Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u nedelju, 27. juna, a konačni u petak, 2. jula.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 3. i 4. jula od 8 do 15 časova.
Raspored učenika po školama biće objavljen 11. jula, dok je upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu planiran za 12. i 13. jul.

Lista želja sa odabranim školama u drugom upisnom krugu predaje se 12. jula, dok 14. jula izlazi raspored učenika po školama, a za 16. jul je predviđen upis učenika u srednju školu.