Mališani iz “Akvice” upoznali se sa radom policije (FOTO)

Sreda, 30 Oktobar 2019 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: PU Kragujevac

Saobraćajnu policiju posetili su mališani iz Predškolske ustanove “Akvica”, u okviru tradicionalne akcije druženja sa decom, koju organizuje Policijska uprava Kragujevac. Predškolci su se upoznala sa radom kragujevačke policije i prezentovani su im službena vozila i oprema, a sve u cilju edukacije o bezbednosti u saobraćaju.      

Predškolci su bili u prilici da vide naše službene automobile, motore, skutere, kacige, stop tablice i prsluke koje saobraćajni policajci koriste u radu, prilikom obavlјanja redovnih poslova i zadataka. Cilј druženja sa predškolcima je da im ukažemo kako da budu što bezbedniji učesnici u saobraćaju, da ih upoznamo sa našim radom, kao i da steknu poverenje i razviju svest da je policija tu zbog njih, da uvek mogu da nam se obrate, jer mi smo tu da brinemo o njima i njihovoj bezbednosti.  Kroz razgovor sa decom i druženje, oni su nam postavlјali razna pitanja o saobraćaju, ali i našem poslu. Neki od njih su čak izrazili želјu da jednog dana i oni postanu policajci“, izjavio je pomoćnik komandira Saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac, Branko Tomašević.  

Iz Saobraćajne policije kragujevačke Policijske uprave najavljuju da će i u narednom periodu oganizovati slične akcije za decu iz ostalih predškolskih ustanova.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije

f