InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Marković: Sigurno stiže novi model u Kragujevac

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 05 09 2019

U kompaniji FCA Srbija u Kragujevcu sigurno će se proizvoditi novi model, ali sve ostale spekulacije oko toga o kom modelu je reč i kada će početi njegova proizvodanja su neozbiljne. To je izjavio za InfoKG predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj fabrici, Zoran Marković.

Štrašno je neozbiljno da tokom godišnjeg odmora imamo nezvanične najave o prozvodnji dva ili tri nova modela u Kragujevcu. Građani ne zaslužuju da neko percipira i daje neproverene informacije o tome koji će modela da se proizvodi u našem gradu. Tačno je da se nešto razmatra i radi u smeru da se proizvodi novi model u kragujevačkoj fabrici. To je potvrdila ranije i sama premijerka Ana Brnabić, ali za sada nema ništa više od zvaničnih infomracija o tome. Mi sa nestrpljenjem očekujemo neku zvaničnu infomraciju i da ćemo uskoro otpočeti proizvodnju novog modela u našim pogonima”, rekao je za InfoKG Zoran Marković.  

Podsetimo, poslednjih par godina u medijim se spekuliše o proizvodnji novog modela u Kragujevcu. Bilo je bezbroj nezvaničnih informacija o tome koji će se modela proizvditi u našem gradu, ali ne i zvaničnih potvrda. Poslednja nezvanična informacija koja se pojavila u medijima je da menadžment torinsko-američke grupacije planira da u kragujevačkoj fabrici kompanije "FCA Srbija" proizvodi dva nova vozila – jedan gradski SUV i novi model iz porodice "500" sa oznakom "Giardiniera". Da li će do toga zaista doći i koji će te novi model biti ostaje da vidimo.