Info

Međunarodni dan energetske efikasnosti: Učenici igrali i crtali za energiju (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:30 | Subota, 07 03 2020

Povodom Međunarodnog dana energetske efikasnosti, 5. marta, u Osnovnoj školi “Milutin i Draginja Todorović“, u organizaciji Odeljenja za upravljanje projektima i energetsku efikasnost Gradske uprave za razvoj grada Kragujevca, za učenike šestog i sedmog razreda održano je takmičenje u društvenoj igri  Igraj za energiju, dok su učenici četvrtog razreda likovnim radovima odgovarali na temu Crtaj za energiju.

Cilj kampanje i aktivnosti koji u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike u nekoliko gradova Srbije je upoznavanje mladih o značaju i primeni energetske efikasnosti da, pored ostalog, oni još u toku osnovnog obrazovanja nauče i podstaknu da vode računa o racionalnoj upotrebi električne energije i efikasnosti kako u školi tako i u svojim domovima. Za pobedničke ekipe i autore najboljih crteža obezbeđene su nagrade, igrice, majce i torbice.

Realizacijom projekta energetske efikasnosti učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima obezbeđeni su znatno bolji uslovi za rad u školi, učionice su toplije i bolje osvetljene, kaže Dragan Pavlović, direktor Osnovne škole “Milutin i Draginja Todorović“. Ovo je samo potvrda naših aktivnosti u smislu unapređenja rada naše škole. Rad sa decom od ulaska u obrazovni sistem podrazumeva i ovakve aktivnosti, a sa učenicima razgovaramo o najjednostavnijim, svakodnevnim okolnostima sa kojima se deca susreću u svojim domovima i u školi.

U toku marta i aprila, Odeljenje za upravljanje projektima i energetsku efikasnost posetiće i druge osnovne škole i sa učenicima razgovarati o aktuelnoj temi.

Prema rečima, Ane Radojević, energetskog menadžera, građani Srbije znatno veću potrošnju po metru kvadratnom po bilo kom parametru imaju od ostalih država u EU i zato je važno da se o tome govori na svim nivoima i sa svim starosnim strukturama stanovništva.

Galerija slika