Info

Meštani Baljkovca i Šljivovca: Gradska vlast nas ne vidi, Verko je imao sluha za naše probleme (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 12 03 2020

Meštani Baljkovca i Šljivovca tvrde da se suočavaju sa brojnim infrastrukturnim problemima, kao i da ih aktuelna gradska vlast ne vidi i ophodni se prema njima kao da ne postoje. Na ove probleme su se požalili kandidatu za gradonačelnika Kragujevca, Veroljubu Verku Stevanoviću, za kog kažu da je imao sluha za njih i nadaju se da će im, kao i pre, pomoći kada ponovo dođe na čelo grada. 

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca Veroljub Verko Stevanović sa svojim stručnim saradnicima posetio je meštane Baljkovca i Šljivovca. Oni su mu se požalili na brojne infrastrukturne probleme koje imaju u svojim selima. Dodaju i da ih gradska vlast ne vidi, kao da, kako kažu, ne postoje. 

Meštanima Baljkovca najveći problem predstavljaju, kako kažu, propali putevi i to što nemaju kanalizaciju. 

Putevi i kanalizacija fale, niko ovde nije došao sedam godina, da pita narod da li nešto ima ili fali. Kada pada kiša putu ne može da se priđe, a leti je problem prašina”, rekao je stanovnik zaseoka Bojanići – MZ Baljkovac, Dragan Banković. 

Gradska vlast nije ovde ništa radila već godinama, putevi su odavno propali. Ovde buldožer nije ušao, preko šest godina, niti je bilo ko ovde bilo šta radio od puteva niti bilo čega drugog”, izjavio je stanovnik MZ Beloševac, Marko Mijanović. 

Meštani Baljkovca kažu da je u vreme kada je gradonačelnik Kragujevca bio Veroljub Stevanović počelo postavljanje kanalizacije u ulici Milivoja Bankovića, ali da su radovi obustavljeni kada je smenjen. Dodaju da zbog toga sada kanalizacija postoji u samo pola ove ulice. 

Velika je razlika kada je Veroljub Stevanović bio gradonačelnik, zato što u tom vreme ljudi su bili zbrinuti, putevi su rađeni i imao je sluha za probleme građana iz ovog kraja”, kaže stanovnik MZ Beloševac, Marko Mijanović. 

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca Veroljub Verko Stevanović poručio je meštanima zaseoka Bojanići da se strpe još malo, tačnije do, kako kaže, smene gradske vlasti, na izborima 26. aprila. Obećao im je da će ih posetiti ponovo u maju i da će tada otpočeti sa rešavanjem njihovih problema.  

Pomoć od Veroljuba Verka Stevanovića očekuju i stanovnici Šljivovca, koji kažu da su suočeni sa gomilom problema, za koje, kako tvrde, gradska vlast nema sluha. Stevanović im je obećao da će napraviti spisak poslova koje će realizovati u Šljivovcu, kada dođe ponovo na vlast. Naglasio je i da će nakon toga meštani Šljivovca sami praviti spisak potreba, kao i da će te investicije biti realizovane iz sredstava agrarnog budžeta i u okviru programa 100 projekata, koji će Kragujevac učiniti prestonicom razvoja Srbije.