InfoFoto: kragujevac.rs

Meštani Lekine bare konačno dobijaju novu vodovodnu mrežu od 43 miliona

Autor: InfoKG
16:00 | Sreda, 18 08 2021

Žitelji šest ulica u naselju Lekina bara, uskoro će dobiti novu vodovodnu liniju i priključke, a za te namene iz gradskog budžeta biće utrošeno 43 miliona dinara. 

Radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” trenutno rekonstruišu vodovodnu liniju i postavljaju nove priključke u naselju Lekina bara, u ulicama Tankosićeva, Mihajla Pupina, Dragana Nikolića, Augusta Cesarca, Železnička i Prvog srpskog ustanka. Ukupna dužina trase na kojoj će dotrajale azbestne i liveno gvozdene cevi biti zamenjene savremenim polietilenskim je oko 1.400 metara. 

Nove priključke za vodu dobiće 125 domaćinstava u ovom delu grada koja su godinama imala probleme zbog zastarele vodovodne mreže.

“U pitanju je velika investicija, za čiju je realizaciju u budžetu grada opredeljeno 43 miliona dinara. Dobar deo, gotovo trećina tih sredstava biće utrošena za vraćanje asfalta u prvobitno stanje nakon obavljenih radova”, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je danas sa saradnicima obišao ekipe JKP Vodovod i kanalizacija u naselju Lekina bara.

U proteklih 13 godina zbog zastarelosti mreže ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” interevenisale su gotovo 200 puta.  Najveći problem meštana Lekine bare su česta pucanja, veliki broj intervencija i veliki broj dana kada zbog radova na popravci ostaju bez urednog vodosnabdevanja.

“Iako vodovodne linije u ovom delu grada datiraju iz 60 – tih godina prošlog veka, građani Kragujevca i u uslovima starih cevovoda i vodovodnih linija svakog dana dobijaju zdravstveno ispravnu vodu za piće. Ovom rekonstrukcijom svi postojeći priključci biće zamenjeni novim i svi objekti privatnog stanovanja biće priključeni na novu vodovodnu liniju.”, rekao je Nebojša Jakovljević direktor JKP Vodovod i kanalizacija. 

U JKP “Vodovod i kanalizacija” očekuju da nakon okonačanja ovih radova u narednih deset do 20 godina neće imati nikakve problem sa vodosnabdevanjem naselja Lekina bara.