InfoFoto: kragujevac.rs

Meštani Pajazitova dobili asfaltni put do crkve i groblja

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 01 12 2021

Seoski put u Pajazitovu, u zaseoku Mironić, koji vodi ka crkvi i seoskom groblju, asfaltiran je u dužini od 550 metara. Za te namene je utrošeno 2,5 miliona dinara.    

Iz Mesne zajednice Pajazitovo poručuju da meštanima zaseoka Mironić, ovaj put skraćuje izlaz na glavni put u dužini od 3 kilometra. Dodaju da je asfaltirana deonica koja je najstrmija, gde je voda često odnosila deo puta. 

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” asfaltirali su put u Pajazitovu. Direktor ovog preduzeća Marko Vujnović rekao je da je širina ovog puta 3 metra, kao i da je utrošeno oko 180 tona asfaltne mase. 

Ekipe niskogradnje JKP „Šumadija“ iskoristile su povoljne vremenske prilike, bez padavina, da produže građevinsku sezonu i završe započete radove. I put koji povezuje Kragujevac i Malu Vrbicu, koji se nadovezuje na ovaj put, ovom prilikom je sređen, sanirane su udarne rupe, a na deonicama gde je asfalt potpuno propao, zamenjen je novim”, rekao je Vujnović.

Najavljeno je da bi sledeće godine trebalo da bude asfaltirano još 400 metara puta u Pajazitovu. 

Infrastruktura na seoskom području je veoma bitna. Ne samo asfalt, nego i rasveta, i voda i mnoge druge stvari koje, nažalost, nedostaju šumadijskom selu. To je nešto što mora da se radi. Možemo da izbegavamo i da žmurimo na ovakve stvari, jednostavno godine prolaze, Kragujevac je kroz decenije u sve dubljoj komunalnoj krizi, sve je manje infrastrukture, koja je vremenom sve lošija. Naše preduzeće JKP „Šumadija“ je tokom cele godine angažovano, punim kapacitetom, na više lokacija. Konstantno rade, i mi vršimo pritisak na njih, i oni na nas, i zajednički se takmičimo i žurimo da uradimo što više”, izjavio je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.

Podrudničko selo Pajazitovo danas ima oko 400 stanovnika. Crkva brvnara posvećena Svetoj Trojici podignuta je 1944. godine. Angažovanjem i prilozima meštana, pre nekoliko godina, crkva je obnovljena i izgrađen je trpezar u crkvenoj porti koja je centar okupljanja meštana ovog kraja.