Meštani Vinograda: Naselje nam postalo zaseok, grad nam ni sijalicu nije zamenio (VIDEO)

Ponedeljak, 09 Mart 2020 14:00Autor: InfoKG

Vinogradi su od prigradskog naselja postali zaseok, jer aktuelna gradska vlast nije ništa uradila u ovom delu grada. To tvrde stanovnici ove mesne zajedince koje je u okviru kampanje “Svi na ovu stranu” posetio kandidat za gradonačelnika Kragujevca, Veroljub Stevanović. On im je obećao i da će proučiti sve probleme, koji su delom obuhvaćeni programom “100 projekata”. Meštani Vinograda se nadaju da će Veroljub Stevanović, ukoliko ponovo dođe na čelo Kragujevca, reštit njihove probleme. 

Na poziv stanovnika Mesna zajednice Vinogradi, kandidat za gradonačelnika Kragujevca, Veroljub Stevanović posetio je ovo naselje, kako bi se upoznao sa problemima sa kojima se meštani ovog dela grada susreću.  

Za vreme aktuelne gradske vlasti, ništa se nije uradilo. Nisu zamenjene ni dve sijalice, ništa se nije asfaltiralo. Vinogradi od jednog možda najlepšeg prigradskog naselja, postalo je jedno od apsolutno zapostavljenih i postalo je zaseok, koji više nikakve veze sa gradom nema. Komunalna higijena je na najnižem mogućem nivou, ulice su uništene. Apsolutno nikakvih uslova za opstanak mladih u Vinogradima nema. Fudbalski klub, koji je bio u Prvoj gradskoj ligi i pretedent za zonu, je devastiran. Nikakvih pomaka nema, niti će da bude, ukoliko ova gradska vlast ostane”, kaže stanovnik Mesne zajedince Vinogradi, Marko Marković.

Ne želim da vodim politiku na republičkom nivou, to me ne zanima, jer krećem iz mog dvorišta, ulice, naselja, to je jedini motvi što želim da podržim Veroljuba Stevanovića, da nastavimo da radimo, onde gde smo stali. Taj čovek je ovde dosta učinio, kao i u gradu, svidelo se to nekom ili ne, to je tako”, rekao je stanovnik Mesne zajedince Vinogradi, Stojadin Adamović dodajući da je za vreme Stevanovićevog mandata u ovom naselju asfaltirano 15 ulica i izgrađene su vodovodna i kanalizaciona mreža. 

Meštani Vinograda su zamolili Stevanovića da reši njihove probleme, ukoliko ponovo postane gradonačelnik Kragujevca, u šta, kako kažu, ne sumnjaju. 

Stevanović im je obećao da će razmotriti sve njihove zahteve i da će im na sledećem skupu u Vinogradima saopštiti šta je realno da se uradi i u kojim rokovima. Podsetio ih je i da je rešavanje nekih od problema u Vinogradima predviđeno realizacijom 100 projekata.

Najnovije vesti iz ove kategorije