InfoFoto: Facebook/Sladjan Rakic

MINI ZOO VRT u Eko parku Ilina voda bogatiji za DVA nova stanovnika

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 14 09 2022

Mini zoo vrt, smešten u Eko parku Ilina voda bogatiji je za dva nova stanovnika, a reč je o nojevima, pticama trkačicama. Pored njih, u parku boravi oko 200 životinja, uglavnom domaćih i one šetaju slobodno, pa posetioci mogu da ih pomaze i nahrane, a ulaz je besplatan. 

Pored velikih zooloških vrtova, poput onih u Beogradu, Jagodini i na Paliću, postoji na destine malih širom Srbije. Među njima je mini zoo vrt u Eko parku u Ilinoj vodi. Odnedavno je park postao bogatiji za dva stanovnika.  

Reč je o dva noja, starih oko sedam nedelja. Dobro su se navikli. Hranim ih koncetratom za ćuriće i to iz ruke, kako bi bili miroljubivi, kao što su dva emua, koja smo nabavili prošle godine. Za sada nemaju imena, posetioci parka će odlučiti kako će se zvati”, rekao je za InfoKG predsednik Udruženja Eko park Ilina voda, Slađan Rakić, koji je nojeve kupio od sopstvenih sredstava, tačnije za 200 evra. 

Rakić podseća da je dve ptice trkačice emu kupio prošle godine zahvaljujući dugogodišnjem odborniku Slavoljubu Bradonjiću i bivšoj odbornici i nekadašnjoj članici Gradskog veća Slađani Radosavljević. 

Dodaje da tokom zime planiraju da ograde oko 15 ari u Eko parku gde će biti smešteni nojevi i druge sitne životinje, ali kaže da im nedostaje im žica za to. Zbog toga apeluje na građane ukoliko su u mogučnosti da doniraju žicu i pomognu da se sredi stanište za nove stanovnike parka.  

Inače, u Mini zoo vrt u Eko parku Ilina voda pre nekoliko meseci doselilo se i magare Mile. 

Magare nam je poklonio Oliver iz Gornjih Jarušica. Prava je atrakcija, jer deca s njim prave selfije”, kaže Rakić i najavljuje da će u narednom period nabaviti još novih životinja za mini zoo vrt. 

Pored ptica trkačica i magarca, u mini zoo vrtu u Eko parku smešteno je oko 200 životinja, uglavnom domaćih. One slobodno šetaju parkom, a posetioci mogu videti i vijetnamske prasiće, ovce, patuljaste koze, zečeve, fazane, paunove. Pored toga, postavljeni su i akvarijumi gde su smešteni kornjače, rečni rakovi i ribe... 

Eko park Ilina voda, koji posećuje veliki broj građana, godinama opstaje zahvaljujući entuzijazmu i naporima pojedinaca da ga srede, jer ne dobija sredstva ni od grada, ni od države. Uz sve to, ulaz u park, odnosno mini zoo vrt je besplatan.