InfoFoto: mgsi.gov.rs

Ministarka Mihajlović obećala pomoć Kragujevcu u realizaciji infrastrukturnih projekata

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Utorak, 26 05 2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pružiće pomoć Kragujevcu u realizaciji projekata kao što su “Šumadijski koridor”, severna obilaznica, kao i industrijska zona Sobovica – Lužnice. To je poručeno sa sastanka potpredsednice Vlade Srbije i resorne ministarke Zorane Mihajlović sa predstavnicima grada Kragujevca. Tom prilikom je najavljeno da će javni poziv za stanove za pripadnike službi bezbednosti u Kragujevcu biti raspisan krajem novembra. 

Ključni projekti za koje će Kragujevac dobiti pomoć od resornog ministarstva su "Šumadijski koridor", koji bi povezao Kragujevac, Kralјevo i Čačak i omogućio konekciju sa aerodromom u Lađevcima, kao i severna obilaznica oko grada.

Za obilaznicu je potrebno da izradite idejni projekat i prilagodite plan detalјne regulacije. Moji saradnici i stručnjaci "Puteva Srbije" biće vam na raspolaganju. Ovo se odnosi i na rešenje za smanjenje opterećenja gradskih raskrsnica”, rekla je Mihajlovićeva.

Predstavnici grada Kragujevca zatražili su pomoć i oko izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Sobovica - Lužnice, gde kompanija “Siemens” priprema fabriku za proizvodnju lokomotiva, vagona i tramvaja u kojoj će posao naći oko 8.000 radnika.

Ministarstvo i resorna drumska i železnička preduzeća pomoći će da se ispune svi preduslovi za otvaranje fabrike. To se odnosi kako na izgradnju i rekonstrukciju puteva, tako i na neophodnu železničku infrastrukturu”, rekla je Mihajlovićeva. 

Ministarka Zorana Mihajlović na sastanku je sa predstavnicima našeg grada razgovarala i o izgradnji stanova za pripradnike službi bezbednosti na Deninom brdu, za koje će krajem novembra biti raspisan javni poziv. 

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture